Powered By Blogger

Magamról

Saját fotó
Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén.(Douglas Pagels) Szeretnék idézetekkel, dalokkal, gondolatokkal segíteni. Bárkinek, aki úgy érzi, soraim mosolyt csalnak az arcára.

Január 11.

Január 11.

Hányszor történt veled valami olyasmi, amit nem szerettél? És hányszor volt, hogy a kezdeti negatív tapasztalat gazdagabbá tett téged, új lehetőségeket kínált:
- erősebbé tett
- megismertetett új emberekkel
- lehetővé tette, hogy tisztábban lásd az emberi természetet
- képessé tett rá, hogy mélyebben megértsd a saját létedet.
A helyzetek és körülmények nem rosszak. A döntéseid, ahogy azokat kezeled, irányítást biztosítanak a számodra, és lehetővé teszik, hogy megszabadulj minden negatív dologtól. A békéhez vezető úton ne hagyd, hogy látszólag negatív események átvegyék fölötted az irányítást, és uralni kezdjék a gondolkodásodat. Ehelyett inkább arra figyelj, hogyan fejlődhetnél tudatosan a tapasztalat által!
Scott Shaw

Igen. Még mindig ott tartok, hogy a türelem nagy varázsszó. Meg kellene végre értenem, hogy ami történik, vagy éppen nem történik, az értem van. Csak a véges emberi agyam ezt nehezen tudja magáévá tenni. Amikor megkérsz valakit egy szívességre, hogy következő hónapban szükséged lenne arra, amit kértél és rábólint, az szuper!!! Aztán úgy vagyok vele, mint Nagy-Bandó annak idején a kabaréban: vártunk, vártunk. Majd újra vártunk, kértem újra, vártam és várok azóta is. Eltelt közben három hónap. Az eredeti időpontom novemberben lett volna, most január 11 van. Mondtam, hogy a türelmet gyakorolni a legnehezebb. Próbálom a jó irányból nézni a dolgokat, csak kicsit nehéz.

Aztán a többi dolog. Nem folytatok struccpolitikát, igen is, látom a dolgok negatívját, mégis azt kell, mondjam, mint máskor is, a remény hal meg utoljára. Attól, hogy sírok, nem alszom éjjel, ragozom elölről-hátulról, oda-vissza a dolgokat, segíteni érdemben nem tudok. Lehet vádaskodni, kérdéseket feltenni, úgyis azt mondanak, amit akarnak. Vagy elhiszem, vagy nem. Inkább megpróbálok más perspektívákat keresni, a saját boldogulásom érdekében. Az már egy lépés előre. De milyen sokan nem merik ezt meglépni! Ebből VAN elegem. Nálam így indult el ez a bizonyos változás. Az önsajnálat és a panaszáradat, ami kibuggyant belőlem, mit kibuggyant… folyt, már tetőzött. Amit sajnálok, hogy nem előbb. De ennek most volt itt az ideje, ezt is tudomásul veszem. Csak, hát ugye türelem… J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése