Powered By Blogger

Magamról

Saját fotó
Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén.(Douglas Pagels) Szeretnék idézetekkel, dalokkal, gondolatokkal segíteni. Bárkinek, aki úgy érzi, soraim mosolyt csalnak az arcára.

Május 21.

Május 21.

Hogy a most következő órákon megálld a helyed, sokkal több energiára lesz szükséged, mint korábban. Meg kell tisztítanod a tested a feszültségtől, meg kell szabadítanod az elméd a pangó ismeretektől, és ki kell tárnod a szíved az igazi érzelem energiái számára. Hogy meglásd, mire vezet valami, legjobb, ha megvárod, amíg az a végéhez ér. Mindannyiunkban különös képességek rejlenek.(...)

Dan, testesítsd meg azt, amit tanítasz, és csak azt tanítsd, amit megtestesítesz. - Mi mást tanítanék, mint tornát? - A torna elég jó, egészen addig, míg arra használod, hogy valamilyen egyetemesebb üzenetet hordozzon. Tartsd tiszteletben a többi embert. Add meg nekik először, amit akarnak, és azután, egyszer talán némelyikük akarni fogja azt, amit adsz nekik. - Honnan fogom megtudni, hogy valami mást akarnak? - Tudni fogod. - Biztos vagy abban, hogy tanárnak kell lennem: Én nem érzem magam annak. - Úgy tűnik, hogy abban az irányban haladsz. - Sokszor úgy tűnik, hogy olvasol a gondolataimban, és belelátsz a jövőmbe. Lehetséges, hogy egy napon én is rendelkezni fogok majd ilyen képességekkel? - Reméltem, hogy nálad tökéletesen elmarad a különleges képességek iránti vonzalom. De ha már felmerült, el kell távolítanunk az utunkból. Szóval, mit akarsz tudni? - Hát, először is, valamit a jövőbe látásról. Te mintha időnként képes volnál rá. - A jövőbe látás a jelen realisztikus észlelésén alapul. Ne akard ismerni a jövőt, amíg a jelent sem vagy képes tisztán látni. - Legtöbbször olvasni látszol a gondolataimban. - Ami azt illeti, az esetek többségében tudom, mi jár a fejedben. Könnyű olvasni a gondolataidban, mert rá vannak írva az arcodra. Nem kell varázslónak lenni ahhoz, hogy valaki olvasni tudjon a másik gondolataiban. - És a valódi képességek? - Tényleg léteznek különös képességek. A harcos számára azonban ezek a dolgok teljességgel mellékesek. Ne hagyd, hogy eltérítsenek. A boldogság az egyetlen képesség, ami számít. És a boldogságot nem nyerheted el. A boldogság talál meg téged, de csak akkor, ha minden másnak megadod magad.

Dan Millman: A békés harcos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése