Powered By Blogger

Magamról

Saját fotó
Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén.(Douglas Pagels) Szeretnék idézetekkel, dalokkal, gondolatokkal segíteni. Bárkinek, aki úgy érzi, soraim mosolyt csalnak az arcára.

Május 04.

Május 04.

...vannak bizonyos általános törvények, amelyeket belső és külső magatartásunkban sem szabad többé figyelmen kívül hagynunk. A lélek egészségének olyan törvényei ezek, mint a test elemi higiéniai szabályai. E törvényeket négy pontban foglaljuk össze....

1. A barátságtalan légkört árasztó embert taszító, láthatatlan örvény zárja körül.

2. A panaszkodó ember a legjobb szándékot is kimeríti. A panaszkodás vámpirizál, tehát ösztönösen elzárkóznak tőle.

3. A félelem és elkeseredés betegséget okoz, és balsorsot idéz fel.

4. A sérelmeit, fájdalmát, rossz állapotát maró szavakkal megfogalmazó, elégedetlen, türelmetlen ember folytonosan ismételt, szuggesztív dühkitöréseivel saját helyzetét teszi elviselhetetlenné, s előbb-utóbb végzetes bajokat zúdít magára.

(...)Gondolataink determinálják körülményeinket. Az ember szellemi tevékenysége, fizikumának működése és sorsa között szoros kapcsolat áll fenn. Az idea ebben az összefüggésben nemző szerepét tölti be, és automatikus vonzás útján szabályozza a körülményeket. (...)A konstuktív, pozitív ember tudja, hogy útja különféle küzdelmeken, akadályokon át az önmegváltás célja felé vezet. Kitartás és akarat segítik előre, de megismerése és intuíciója irányítja.

Vigyázzunk ezért a szavakra, amelyek agyunkban elhangzanak!

Szepes Mária

Jó lenne, ha én is ehhez tartanám magam. Reggel, amikor felébredek, mostanában abban az állapotban vagyok, hogy elhatározom, ma minden jó lesz. Nem bosszankodok, nem esek kétségbe… Aztán egészen jól bírom, amíg valamilyen külső „okozmány” megváltoztat mindent. Mások ellenállása, vagy negatív hangulata, véleménye egy pillanat alatt földbe döngöl. Felállok persze, de egyre nehezebben vánszorgok. Tudom, varázsszó: türelem. Pedig most olyan mosolyogtatóan süt a nap! A gyerekem lábával mégsem olyan nagy a baj, mint hittük, de ma további orvoshoz megy. Ezután nem lesz véleményem sem, mert hülyeségnek fogják fel, nos, akkor inkább csöndben maradok. Nehéz ám ez nekem egy bizonyos szinten! J Valahogy megint erősítenem kell magam, valahogy…. J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése