Powered By Blogger

Magamról

Saját fotó
Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén.(Douglas Pagels) Szeretnék idézetekkel, dalokkal, gondolatokkal segíteni. Bárkinek, aki úgy érzi, soraim mosolyt csalnak az arcára.

Önnevelés

December 6.

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
nem bánja azt, útrakél mikulás apó.
vállán meleg köpönyeg,
fújhat már a szél,
nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
lent a földön dalba fog száz és száz harang,
jó hogy itt vagy mikulás,gilingi-galang.
ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
hoztál cukrot,mogyorót,jóságos öreg?!
-hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
nem marad ma üresen egyetlen cipő.
hajnalodik.csillagok szaladnak elé.
amint ballag mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán

December 5.

A család olyan szó, amelynek a jelentésében benne van a biztonság, a sziklaszilárd alap, az a hely, ahová hazamehetünk, amelyben felnőhetünk..., amelyből kirepülhetünk, de mégis emlékszünk rá és belekapaszkodhatunk..., mert amit ott hallottunk, örökre megmarad a fülünkben és a szívünkben..., az emlékek színes szoborként egy életre belénk vésődnek, apró, csillogó színű szilánkokból, amelyek némelyike ugyan haloványabb, sőt néha egészen elhalványul, olyannyira, hogy már-már elfelejtjük..., ám teljesen sohasem merülnek feledésbe. Ez az a hely, ahol elkezdődik az életünk, és ott szeretnénk, ha véget érne.

Danielle Steel

Barátnőm: S ez az, amiért oly sokat kell tenni. Ugyanúgy kell ápolni, mint a virágot, melyet naponta megnézel, megöntözöl, gondozol. A lelkeket is gondozni kell. A kell szó szeretetből, szívből jöjjön, s ne kényszerből. Kölcsönösen, mint egy adok-kapok játék. Olyan ez, mint a szerelem, melyet ha nem ápolsz, egyszer csak elhal, kiszárad, elmúlik.

December 4.

Önnevelés. Ez az a koncepció, amiről az oktatási intézmények tudomást sem vesznek, az átlagember számára sajnos idegen fogalom. De aki törődik vele, győz. Az kivívja mások tiszteletét, az kiváló kapcsolati tőkével fog hamarosan rendelkezni. Az sikerre visz mindent, amit elhatároz. Marie Clarence

No igen. Hiszen előre kell lépni, járni az utunkat. Az elképzeléseink is változnak velünk együtt. Mert a minket ért benyomások is lendítenek a gondolatainkon.

Barátnőim: „Ugye, a gondolatok ereje, ami előbb-utóbb megvalósul a külvilágban! És ez nagyon jó, mert az én életem a saját kezemben van!:) De ez felelősség is:)”

„Ami belül, az van kívül.Amit gondolok, érzek, az valósul meg. Amilyen az "énképem", olyan embereket vonzok magamhoz :))))Hajrá csajok!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése