Powered By Blogger

Magamról

Saját fotó
Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén.(Douglas Pagels) Szeretnék idézetekkel, dalokkal, gondolatokkal segíteni. Bárkinek, aki úgy érzi, soraim mosolyt csalnak az arcára.

December 23.

December 23.

Alig van ember, aki ne érezte volna, amikor gyermeke vagy kedvese bajba került, a szívébe valami tényleg belenyilallt. Lehet, hogy az a nyíllal átszúrt piros szív, amit gyermekkorunkban a falra mázoltunk, ezt az élményt ábrázolta. Ez a "Jaj!", ez a mellkasunk mögötti szúrás jelzi a szívek titkos összekötöttségét. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy a szívünk nem csak nekünk ver.

Müller Péter

Telnek a napok… A tegnapi nap… nos… Vannak dolgok, amiket át kell élni. Amikor ordítanál, de nem teszed, mert tudod, a másiknak is szüksége van arra, hogy a fáradt gőzt kiengedje. Meg tudok még döbbenni… De látom azt is ezen keresztül, hogy a Változás mennyit formált rajtam. Mert ha én is a reménytelenségnek és a teljes pániknak adnék szabad utat, akkor… Örülök, hogy erősnek érzem magam, mert az vagyok, még, ha fáradtan is… Erősítenem kell a fiúkat, és rájöttem, hogy ezek a hajnali óráim, a saját rorátéim. Nagy szavak? Lehet, de hadd idézzek:


Sokat gondolkoztam már azon: mi az, ami az advent korareggeli szentmiséinek, az ún. roráté-miséknek egyedülálló atmoszférát ad? A fény! A fény emberemlékezet óta nagy hatással volt az emberre. Különösen a hideg és sötét évszakokban varázsolta el őket – világossággal és meleggel….A roráté-mise elnevezése egyébként egy latin miseének kezdő sorából származik, amely így szól: „Rorate coeli de super et nubes pluant iustum!” – „Harmatozzatok, egek, onnan felülről, és ti, felhők, hullassátok az Igazat! Nyíljék meg a föld és teremje az Üdvözítőt, és sarjadjon vele szabadulás is.” (Izajás 45,8) Ezekkel a szavakkal kezdődött a II. Vatikáni Zsinat előtt az adventi Mária-mise….Tudjuk, hogy nagy szerepet kell juttatni a gyertyafénynek. Nem annyira az elektromos világítás, mint inkább a gyertyafény kell, hogy jelezze, amit egyik énekünk így fejez ki: „sötétben járunk, hajnalra várunk, jöjj el Istenünk!” (SzvU 13,1) Tudjuk azt is továbbá, hogy nagyon fontos a csend. Több helyet kell teremtsünk neki, mint máskor.

Imre atya

Szóval ilyenkor, csend van, ég a gyertya, jut időm a gondolataimra, hogy azokat rendezzem magamban. De ezt már leírtam korábban. De nem csak az advent időszakában teszem ezt, hiszen tettem korábban is és tenni fogom annak elmúltával is.

Induljon a nap!!! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése