Powered By Blogger

Magamról

Saját fotó
Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén.(Douglas Pagels) Szeretnék idézetekkel, dalokkal, gondolatokkal segíteni. Bárkinek, aki úgy érzi, soraim mosolyt csalnak az arcára.

December 12.

December 12.

Az emberek között ne az isteneik, hanem cselekedeteik szerint tegyél különbséget. Keresd a tisztaszívű, igazságot kereső és békességre törekvő emberek társaságát, akinek szívében nem irigység és gonoszság miatt van nyugtalanság, hanem a dolgok igazi rendjének kutatása miatt. Ezek az emberek a világ világító fáklyái, az ő fényeik felé igazítsd te is életed útját.
Dáné Tibor




Még mindig bújom az álláshirdetéseket, és érdekes dolgokat olvasok. Na persze. lehet, hogy csak nekem érdekesés szembetűnő. Azt már kifejtettem többször, hogy a hirdetések legtöbbje MLM rendszerű, vagy pénzügyi, illetve biztosítási, biztosítói, értékesítési munkára szól. Aztán vannak még a külföldre csalogató, táncosnői, vagy nevén nevezett erotikus munkára csalogató hirdetések, és ejtsünk szót arról, ami nekem szemet szúr: ez a rengeteg igazgatói vagy egyetemi tanári, docensi, adjunktusi, tanszékvezetői, vezetői, intézményvezetői közalkalmazotti állás. Hova lettek innen az emberek? Vagy honnan lett ennyi státusz? Mondjuk nálam a biztosítékot egy helyi középiskola portási álláshirdetése verte ki, ahová is két idegen nyelv középfokú ismeretével kellett rendelkezni. Nem mondom, hogy nem helyénvaló, de amellett egyben nevetséges. Amiért bennem esetleges kisebbségi komplexusok adódnak: diplomával, de kellő nyelvtudás nélkül már portásnak sem lennék alkalmas? Szóval csak meresztem a szemeimet, (mostanában elég gyakran) és mosolygok csendesen, hogy miközben azt halljuk, hogy a felsőoktatásban szigorú szabályokat és határokat emelnek a felvételinél (figyelemmel kísérem, mert ugye nagyobb gyermek éppen felvételizni készül) közben szinte csak a sok-sok papírral, sok-sok „iskolával”, végzettséggel rendelkezőknek kínálnak állást. Vagy fordítva. A mezei diplomával rendelkező korombeli családanya, aki igazán az volt, nos…mi a feledés  homályába vesztünk..

3 megjegyzés:

  1. Az emberek között ne az isteneik, hanem cselekedeteik szerint tegyél különbséget. Keresd a tisztaszívű, igazságot kereső és békességre törekvő emberek társaságát, akinek szívében nem irigység és gonoszság miatt van nyugtalanság, hanem a dolgok igazi rendjének kutatása miatt. Ezek az emberek a világ világító fáklyái, az ő fényeik felé igazítsd te is életed útját. Dáné Tibor

    Kedves smaragdmandala! Ismerem az idézetet a "citátum" weboldalról, ha tudnál abban segíteni Dáné Tibor melyik művében írta ezt, nagyon megköszönném,fontos lenne.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mesike!

    Kérdésedre a válasz: Áthá-Rá, a fáraó írnoka
    241. oldal
    További szép napot kívánok, és minden vágyad ilyen hamar teljesüljön!!!

    VálaszTörlés