Powered By Blogger

Magamról

Saját fotó
Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén.(Douglas Pagels) Szeretnék idézetekkel, dalokkal, gondolatokkal segíteni. Bárkinek, aki úgy érzi, soraim mosolyt csalnak az arcára.

Remény

November 9.

Rengeteg út van és rengeteg zsákutca. Rengeteg lehetőség és rengeteg rossz döntés. Megyünk az úton, ami adatott, és néha megesik, hogy az ember lánya egyszerűen eltéved, mert rossz sarkon fordul be. Nem érdemes azon rágódni, mi lett volna ha... Meg kell keresni a helyes utat, és tovább kell menni. Mindannyian a saját utunkat járjuk. És mi a cél? Hogy megvalósítsuk önmagunkat.

Szex és New York c. film

November 8.

Nagy bajban nincs jobb társ az erős szívnél; ha gyöngeség fogná el, pótolják a közelébe eső szervek. Kisebb a vesződség, ha segíteni tudunk magunkon. Ne adjuk be derekunkat a sorsnak, mert ettől egészen elviselhetetlen lesz. Némelyek keveset tesznek bajaik ellen, és megkétszerezik azokat, mert nem képesek elviselni. Aki már ismeri magát, meggondolással pótolja gyöngeségét: az okos mindent legyőz, még a csillagokat is.

Gracián Baltasar

November 7.

Képzeld el, hogy az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködsz. A labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség. Mindegyiküket a levegőben tartod. Ám egy nap megérted, hogy a munka gumilabda. Ha leejted, felugrik. A többi - a család, az egészség, a barátok és a tisztesség - üvegből van. Ha az egyik lepottyan, megmásíthatatlanul megkarcolódik, megreped vagy akár ezernyi darabra is törhet. Csak akkor kezdheted megteremteni az egyensúlyt az életedben, ha valóban megérted az öt labda leckéjét.
James Patterson

Kezd formát, alakot ölteni hallhatóan, amit elképzeltem, és ez tök jó! Büszke vagyok és boldog, mert nem adtam fel! Na, ezek után meg pláne!!

Nos lelkem, hajrá!!

November 6.

Na tessék, már csak egy nap a szünet és nem csináltam meg mindent, amit szerettem volna. De, azért ma ott voltam ezen a első ezoterikus napon, amit a Nevkóban tartottak. Voltak érdekes dolgok ma, nem is érzem magam felkészültnek, hogy leírjam.

November 5.

Itt áll a gyámoltalan virág és virulni akar;ez az egyetlen,amit tehet,virulni tud csupán, s ezzel valóban nem akar zavarni senkit,és mégis mindenki ellene van: a fekete feltalaj,amely őt csak hosszas kérlelés után engedi át,a nappalok, mik vaktában zúdítanak rá meleget és esőt és szelet, no és az éjszakák,melyek lassacskán lopódznak oda hozzá,hogy jeges ujjaikkal fojtogassák.Ám ez a gyáva, gyászos harc,ez a tavasz. Reiner Maria Rilke

Egy nap híján, egy hónap múlva jön a Mikulás. A fiúk lassan felnőnek, de én nem. J Ugyanúgy megvárom, míg elalszanak, és akkor lopózok be, és a szobájukba a kis ajándékkal. Bár azt hiszem akkor lesz disznóvágás, úgyhogy apjuk nem lesz itthon. Tényleg, nem ártana lassan azokat is beszerezni, a kicsiknek, meg az én „kicsinyeimnek” is. De ma meg kell írnom a levelet a rendőrségnek, és neki kell durálnom magam a vasalásnak. L Persze, mindig csak nekiállni nehéz. Majd keresek valami jó filmet, fejemre teszem a fülest, aztán hadd menjen! Na, igen,ahhoz meg kell várnom, míg kis családom felébred. Most reggel nyolc óra van, ma én is későn keltem, csak hatkor… azt hiszem.

November 4.

A szeretet türelmes, minden más türelmetlen. És amint egyszer megérted, hogy türelmesnek lenni annyi, mint szeretni, és türelmesnek lenni annyi, mint imádságban lenni, akkor mindent megértettél. Meg kell tanulnod várni. Osho

Várakozó állásponton vagyok. Tegnap reggel SOS hívásom volt új barátnémmal, azóta jobb. Helyrerakta kicsit letargiával átitatott agyamat.

Muszáj volt, mert kezdett rajtam valami elhatalmasodni, és nagyon utáltam a helyzetet. Szóval kockafordulás volt, és most már jobb. Magad uram, maga ura… csak ez, és csak így működik. Most tök jót dumáltunk messzi barátnémmal, csekély két órát telefonon, de kell! Ő kell, mert erősít, mert sok a párhuzam, a hasonlóság, és mert szeretem. Közös dolgok, kreativitás, tenni vágyás jellemez mindkettőnket. És a hasonló férjek, akinek kettő darab fiúgyermeket bírtunk szülni.J Igen, lelki társ..

Más.Ma kiderült a véreredményéből, hogy negatív, nem rosszindulatú daganat, már anyu keresztapja is ezt erősítette levelében, tehát ez már jó! J

Mostani, tegnapi és mai alkotásaim, kalácsocska és croissant. Ez is jó. J A többi meg majd alakul.

November 3.

Ha szorult helyzetben vagy, minden összeesküdött ellened és úgy tűnik, már egy percig sem bírod tovább, akkor tarts ki, akkor ne add fel, mert ez az a pillanat, amikor megfordul az ár. Elbert Hubbard

Nem tudom, mi van. Úgy egyszerűen. Herpesz a számom, tök hülye gondolatok, nem tudom, hol van az elmúlt hetek jó érzése. Kérem szépen vissza! Tudom, rajtam múlik, de olyan sok akadály, megoldásra váró probléma kerül elém… Látok magam előtt egy utat, ami valamilyen sziklás, de növényekkel övezett ösvény, és azt látom, hogy a sziklákról gördülnek le hatalmas kövek, amik az utamat torlaszolják. El kell őket gördítenem, de most nem érzem magam elég erősnek hozzá, agyilag. Rémít, hogy nem tudok segíteni a Tesómnak, és ezek hozzák a sötét gondolatokat. Szóval keményen próbára vagyok téve. Megint csak saját magamra számíthatok, mert ebben nem lesz senki segítségemre, hogy az agyamban rendezze a gondolataimat. Nem tudom, hol rontottam el. Csak azt tudom, hogy ki akarok szabadulni ebből!!!

November 2.

Kérlek, törd össze ezt a poharat - és szabadíts meg bennünket az átkozott előítéleteinktől, és a hülye mániától, hogy mindent meg kell magyarázni, és hogy csak azt merjük megtenni, amit a többiek helyeselnek. Paulo Coelho




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése